TOP 5 -vinkit täydelliseen hampurilaiseen

1. Laadukas leipä on kaiken perusta

Laadukas leipä tuo pohjan koko hampurilaiselle. Briossisämpylää pidetään parhaana valintana hampurilaiseen voin ja kananmunan tuoman täyteläisen maun ja kestävän rakenteen vuoksi. Fazer Street Food -briossisämpylän rakenne ei hajoa puristettaessa, eikä se vetisty kastikkeiden vaikutuksesta. Sopivan kokoinen sämpylä tuo hampurilaisen muut komponentit hyvin esiin.

2. Valitse riittävän rasvainen liha tai mehevä kasvisvaihtoehto

Valitse hampurilaiseen karkeaksi jauhettua nautaa, jonka rasvapitoisuus on yli 20%. Riittävän rasvaisesta lihasta muotoiltu pihvi pysyy koossa ilman ylimääräisiä sidosaineita. Lisäksi rasva tuo mehevää makua pihviä paistettaessa.

Nykyään myynnissä on burgerpihviksi myös laadukkaita lihattomia vaihtoehtoja. Valmiin kasvispihvin ohella hampurilaisen välissä voi käyttää vaikkapa bataattia tai myskikurpitsaa.

3. Pihvin muotoilu

Käsittele lihaa kylmänä. Jaa se sopivan kokoisiksi paloiksi, pyöritä pala kevyesti palloksi ja litistä pyöreäksi pihviksi. Käsittele pihviä mahdollisimman vähän ja kevyesti. Näin nesteet pysyvät lihan sisällä ja pihvi pysyy mahdollisimman mehevänä. Peukalolla pihvin keskelle painettu kuoppa estää lihan kupristumisen kuppimaiseksi paiston aikana.

Mausta liha juuri ennen paistoa vain suolalla ja pippurilla.

4. Paisto

Paista naudanlihapihvit kuumalla pannulla tai grillissä mediumiksi niin, että pihvi jää keskeltä punertavaksi. Älä puristele pihvejä paiston aikana. Paiston loppuvaiheessa voit lisätä pihvin päälle juuston. Anna juuston sulaa hetki ja siirrä pihvi alumiinifolion sisään vetäytymään.

Mikäli paistat pihvit trendikkäällä smash-tekniikalla, paina pihvejä voimakkaasti paiston aikana, jolloin maillard-reaktio tuo lihaan väriä ja aromeja.

5. Laadukkaat komponentit

Keep it simple. Laadukkaat ja yksinkertaiset komponentit, tuoreet kasvikset ja mehukkaat kastikkeet herättävät hampurilaisesi eloon. Koska makuja on monia, anna ruokailijoille mahdollisuus vaikuttaa burgerin sisältöön, tai koota annoksensa itse.

Fazer Street Food

Fazer Street Food

Katuruoan maukkautta suomalaiseen makuun.