Mestarileipuri-kilpailussa luodaan uusia Reissumies-tuotteita

Fazerin toista kertaa järjestämässä Reissumies Mestarileipuri -kilpailussa voiton vei intohimoinen kotileipuri Nina Åström Hämeenlinnasta. Mestarileipuri-konseptin kautta kuluttajat pääsevät Fazer Leipomoiden tuotekehityksen ytimeen ja entisestään rikastuttamaan suomalaista leipäkulttuuria.

Toisen kerran järjestettyyn Mestarileipuri-kisaan osallistui liki sata taitavaa kotileipuria, joiden joukosta valittiin kolme finalistia. Finaalileivonta tehtiin Fazerin Lahden leipomossa ja voittajaksi valittiin Nina Åströmin suunnittelema rosmariinilla ja merisuolalla höystetty ruisleipä. Ninan luomus – Oululainen Reissumies Mestarileipuri Rosmariini-merisuola – on nyt saatavilla ruokakaupoista ympäri Suomen.

”Mestarileipuri-kilpailun avulla aktivoimme innokkaita kotileipureita ja samalla löydämme yhdessä uusia leipäreseptejä. Reissumies-brändimme haluaa elää tässä päivässä ja ottaa kuluttajat mukaan tuotteidensa kehittämiseen”, kertoo Fazer Leipomot Suomen markkinointijohtaja Anna Kanerva

Vaihtelua ruisleipävalikoimaan

Ninan kehittämä Oululainen Reissumies Mestarileipuri Rosmariini-merisuola tuo mukavaa vaihtelua ruisleipävalikoimaan. Tuote leivotaan Fazerin Lahden leipomossa oman myllyn kotimaisista jauhoista. Nina haki voittajareseptiinsä vaikutteita maustettujen leipätikkujen ja focaccian maailmasta.

”Ideani oikeastaan vain pompahti päähäni. Teen usein vanhoista leivän jämistä leipätikkuja ja maustan niitä eri mausteilla. Lempimausteeni on rosmariini, ja ajattelin yhdistää sen rukiin makuun”, Nina kertoo.

 ”Rakastan leipomista, se tekee minut onnelliseksi. Olen perheeni ja oikeastaan koko sukuni innokkain kotileipuri. Tykkään yhdistellä ja kokeilla uusia makuja ja reseptejä tai miksata vanhempia reseptejä uusilla höysteillä”, hän jatkaa.

Seuraava Mestarileipuri-tuote kauppoihin vuonna 2025

Oululainen Mestarileipuri-tuotteiden sarja saa jatkoa myös vuonna 2025, jolloin seuraava kuluttajan kehittämällä reseptillä leivottu Reissumies saapuu kauppoihin. Järjestyksessään kolmanteen Mestarileipuri-kilpailuun saapui peräti 300 resepti-ideaa, ja voittaja ratkeaa kesäkuussa 2024 järjestettävässä finaalissa.  

 

Reissumies-tuoteperhe

Tutustu laajaan Reissumies-ruisleipävalikoimaan.

Reissumies-tuoteperhe