Fazer on Suomen vahvin brändi

Kuluttajat arvostivat Fazerin ykkössijalle sekä YouGovin brändimittauksessa että T-Median vastuullisuustekoja painottavassa tutkimuksessa vuonna 2023.

Fazer jatkaa voittokulkuaan suomalaisten kuluttajien brändinäkemyksiä kartoittavassa YouGov® 2023 -tutkimuksessa. Fazer on suomalaisten mielestä jälleen Suomen vahvin brändi. 

Kokonaiskuvaltaan vahvimmat brändit Suomessa 2023:

  1. Fazer
  2. Fiskars
  3. Valio
  4. Prisma
  5. Iittala
  6. Paulig
  7.  Yle Areena
  8. Arabia
  9. Abloy
  10. Vaasan

​​​​​​​Lähde: YouGov® Best brand rankings, TOP 10 Suomi

TOP 10 -listaus muodostuu kuuden eri imago-osatekijän keskiarvosta: Asiakastyytyväisyys, laatu, maine, suosittelu, vastine rahoille ja yleinen mielikuva.

YouGov BrandIndex on vuosittainen toteutettava maailmanlaajuinen bränditutkimus. Suomessa se vertailee useita satoja eri brändejä. Joka päivä haastatellaan 100 koko väestöä edustavaa henkilöä, joilta kysytään heidän asenteistaan näitä brändejä kohtaan.

Tutustu tutkimustuloksiin tarkemmin

Fazer ykköspaikalla Luottamus & Maine -tutkimuksessa

Yleinen kriittisyys ja vastuullisuusvaatimukset yrityksiä kohtaan ovat kasvaneet.

Fazer on Suomen hyvämaineisin yritys vuonna 2023 T-Median toteuttamassa Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Tutkimuksessa oli mukana 60 Suomessa toimivaa yritystä.

Fazer on aina sijoittunut Suomen maineikkaimpien yritysten joukkoon, mutta vuonna 2023 onnistuimme parantamaan yrityksen vastuullisuuskuvaa kuudessa maineen osa-alueessa kahdeksasta.

Tutkimustuloksissa on hätkähdyttävää, että maineessa on nähtävissä koko mittaushistorian suurin mainelasku. "Vastuullisuusvaatimukset ja yleinen kriittisyys yrityksiä kohtaan ovat kasvaneet. Fazer on ainoa kymmenen hyvämaineisimman yrityksen listalla oleva yritys, joka pystyi parantamaan mainettaan edellisvuodesta", kertoo T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti.

Tutustu tukimustuloksiin tarkemmin