Uudenlainen, paremmin kierrätettävä pakkaus riisipiirakoille

Fazer ja UPM Specialty Papers ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Uusi pakkaus on paremmin kierrätettävä, eikä sen kehitystyössä ole tingitty ruokaturvallisuudesta tai laadusta.

Uusi Fazer Kaurainen Riisipiirakka -pakkaus on Fazerin vastuullisen pakkauksen vision mukainen, ja siinä perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla.

Samat suojaominaisuudet ilman muovipinnoitetta

Elintarvikepakkauksissa on suojaominaisuuksia, jotka on perinteisesti toteutettu muovipakkauksella tai laminoimalla muovi paperin pintaan. Muovin käyttö on tuonut mukanaan myös kuumasaumautuvuuden eli pakkauksen sulkemisen tiiviiksi lämmön avulla.

UPM Specialty Papersin kehittämässä pakkauspaperissa suojaominaisuudet, eli niin sanotut barrier-ominaisuudet, sekä kuumasaumautuvuus on saatu osaksi pakkauspaperia ilman muovipinnoitetta. Barrier-ominaisuuksien tehtävänä on suojata pakkauksen sisällä olevaa tuotetta parasta ennen -päivään asti ja varmistaa samalla, ettei esimerkiksi tuotteessa oleva rasva pääse pakkauksen läpi. 

Muovipinnoittamaton pakkaus on kerännyt palkintoja

”Tässä hankkeessa yhdistyivät Fazerin asiantuntemus elintarvikkeista, niiden tarvitsemasta suojasta ja niiden pakkaamisesta sekä yhteistyökumppanimme asiantuntemus vaativien erikoispapereiden kehittämisestä. Olemme vaikuttuneita siitä, kuinka hyvin uusi, paremmin kierrätettävä pakkaus suojaa ja säilyttää elintarviketuotteen korkealaatuisena parasta ennen -päivään asti. Pakkausratkaisu soveltuu käytössä olevaan pakkausprosessiimme ja saavuttaa kaiken tämän käyttämällä vähemmän fossiilisia materiaaleja”, kertoo Fazerin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall.

Uusi pakkaus on jo kerännyt kunniaa ScanStar, WorldStar ja Uusi Puu -kilpailuissa.

 

Fazer Kaurainen Riisipiirakka

Lempeänmakuiset Fazer Kaurainen Riisipiirakat leivotaan Fazerin Lappeenrannan leipomossa.

Tutustu Fazer Kaurainen Riisipiirakka -tuotesivuun