Vähennämme palmuöljyn käyttöä

Vähennämme palmuöljyn käyttöä leipomotuotteissamme

Palmuöljy on kasviöljy, jota saadaan öljypalmun hedelmästä. Se on eniten käytetty kasvirasva maailmassa, ja se sopii ominaisuuksiltaan hyvin elintarviketuotteiden valmistukseen.

Tuotantotavalla on merkitystä

Palmuöljytuotannon nopea kasvu on tuonut esiin siihen linkittyvät ympäristöön ja sosiaalisiin kysymyksiin liittyvät haasteet. Palmuöljyn kohtuullinen käyttö ei sinänsä ole haitallista, vaan merkittävää on tapa, jolla palmuöljy tuotetaan. Fazerin käyttämä palmuöljy on sertifioitua ja vastuullista, ja olemmekin sitoutuneet käyttämään RSPO-sertifioitua palmuöljyä. Tavoitteemme on, että vuoteen 2024 mennessä kaikki käyttämämme palmuöljy on segregoitua palmuöljyä eli vastuullisesti tuotettua palmuöljyä, joka on pidetty erillään ei-vastuulliseksi varmennetusta palmuöljystä koko toimitusketjun läpi.

Etsimme jatkuvasti vaihtoehtoja palmuöljylle

Käytämme palmuöljyä sisältäviä rasvoja ja margariineja joidenkin kahvileipiemme valmistuksessa, jotta niihin saadaan oikeanlainen kiinteä rakenne. Pyrimme jatkuvasti edistämään palmuöljystä luopumista leipomotuotteissamme, ja selvitämme mahdollisuuksia käyttää rasvoja, öljyjä ja muita valmistusaineita, joilla olisi palmuöljyä pienempi ympäristöjalanjälki.

Palmuöljyä ei voida korvata kaikissa tuotteissa yhdellä ja samalla raaka-aineella, joten etsimme ratkaisuja eri tuotteille varmistaaksemme jatkossakin tuotteidemme herkullisen maun, rakenteen ja suutuntuman. Kehitystyö on edennyt hienosti muun muassa Pullava-tuoteperheen osalta: loppukeväästä 2023 lähtien Oululainen Pullava -pitkoissa ei enää käytetä lainkaan palmuöljyä.

*Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) on kansainvälinen palmuöljyalan yhdistys, jonka pyrkimyksenä on vastata palmuöljyn tuotantoon liittyviin haasteisiin.

 

Pullava-tuoteperhe on nyt palmuöljytön

Pullava-tuoteperhe