Puikuloiden kantinkierrätys

Konkreettinen vastuuteko

Kantinkierrätys vähentää hävikkiä ja nostaa laatua

Fazerilla kiinnitetään entistäkin enemmän huomiota vastuullisuuteen ja aihe on yksi voimakkaita teemoja Fazer Leipomoiden tuotannossa.

Jokunen vuosi sitten nousi esille hohdokas ajatus hävikin vähentämiseen tuotantolinjalla. Voisiko kanttitaikinan käyttää uudelleen siten, että se palautuisi suoraan taikinansyöttölaitteistolle?

Kanttitaikina hyötykäyttöön

Vantaan leipomon aktiivisessa tuotannossa taikinan muotoilun yhteydessä syntyy niin sanottua kanttitaikinaa. Hyvä ehdotus otettiin saman tien käytäntöön. Kantinkierrätys oli aluksi konkreettista käsityötä. Ideaa on kuitenkin jalostettu niinkin pitkälle, että nykyään tehokkaan laitteiston avulla saadaan käytettyä lähes kaikki linjalla syntyvä kanttitaikina uudelleen.

Fazerilla puhalletaan yhteen hiileen strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja hyviä ideoita syntyy jatkuvasti. Kanttitaikinan palauttaminen linjastolle on ekoteko ja auttaa paitsi hävikin vähentämisessä, tuo myös kustannussäästöjä. Tämän lisäksi tuotelaatu paranee huomattavasti, kun taikinaan lisättävän kanttitaikinan määrä pysyy samana koko tuotannon ajan.

 

Viljelty, jauhettu ja leivottu Suomessa

Leivomme kotimaisesta viljasta – kaurasta, rukiista, vehnästä ja ohrasta.

#ratkaisujaruuasta