Fazer Yritysmyynti – vastuullisesti ja ympäristövaikutukset huomioiden

Vastuullisuus on meillä kaiken ytimessä, ja seuraavassa kerromme kuinka se näkyy tekemisessämme

Valitsemalla Fazer Yritysmyynnin, voitte luottaa siihen, että tilaamissanne yrityslahjatuotteissa on panostettu vastuullisuuteen aina raaka-aineista toimituksiin asti. Vastuullisuus on meillä kaiken ytimessä, ja seuraavassa kerromme lisää mm. kaakaon hankinnasta sekä siitä, kuinka lisäämme ympäristötietoisuutta panostamalla kasvipohjaisten tuotteiden valikoimaan. Ensin kuitenkin pari sanaa meidän keskeisistä vastuullisuusteemoistamme.

Neljä painopistealuetta

Olemme analysoineet, miten parhaiten luoda arvoa sekä määritelleet neljä vastuullisuustyön painopistealuetta, jotka vastaavat tämänhetkisiin globaaleihin trendeihin ja sidosryhmiemme odotuksiin. Neljä uutta vastuullisuustyön painopistealuetta ovat: Ilmasto ja kiertotalous , Vastuulliset tuotteet ja innovaatiot , Vastuullinen hankinta, ja Ihmiset ja hyvinvointi. Alla olevassa kuvassa olemme avanneet tarkemmin kuhunkin painopistealueeseen liittyviä teemoja ja tavoitteita. Edellä olevista linkeistä pääset tutustumaan työhömme tarkemmin.

 

Vastuullisuustyön pääpainopistealueet

Vastuullisesti hankittua kaakaota

Koska kaakao on yksi tärkeimmistä raaka-aineistamme, teemme parhaamme turvataksemme sen saatavuuden, vastuullisen tuotannon sekä kaakaoviljelijöiden toimeentulon. Jotta hankintoja voidaan kutsua vastuullisiksi, niissä on otettava huomioon kaikki vastuullisuusnäkökohdat. Näihin kuuluvat muun muassa sosiaaliset kysymykset, ihmisoikeudet, metsäkato ja vastuulliset liiketoimintakäytännöt. Kolmannen osapuolen auditoinnit varmistavat, että kaakaon hankintamme on vastuullista ja jäljitettävää.

Oleellinen osa ratkaisuamme on hankkia kaakaota Norsunluurannikolla, Nigeriassa, Ecuadorissa toimivien viljelijäohjelmiemme sekä Cocoa Horizons -ohjelman kautta. Ostamme kaakaota myös Rainforest Alliance- ja Fairtrade Cocoa Programme -sertifiointijärjestelmien kautta. Kaakaosertifioinnit ovat hyvä alku. Fazerilla on kuitenkin paljon korkeammat vastuullisuustavoitteet, joita kohti etenemme omissa viljelijäohjelmissamme. Viljelijäohjelmien avulla lisäämme kaakaon jäljitettävyyttä, tuemme viljelijöitä, seuraamme ja mittaamme tuloksia, suojelemme metsiä ja varmistamme, että maanviljely on kannattavaa.

Ohjelmiemme kautta hankittu kaakao on 100-prosenttisesti jäljitettävissä ja segregoitua, mikä tarkoittaa, että sertifioiduilta tiloilta peräisin oleva kaakao pidetään erillään muusta kaakaosta koko tuotantoketjun ajan. Käytämme viljelijäohjelmiemme auditointiin SCS Global Services -järjestelmiä. Haluatko syventyä aiheeseen vielä enemmän – lue lisää täältä 

 

Vastuullisesti hankittua kaakaota

Lisää kasvipohjaisia tuotteita ja reseptimuutoksia

Haluamme auttaa ihmisiä tekemään terveellisempiä ja vastuullisempia valintoja ja luoda ilon ja hyvinvoinnin hetkiä arkeen. Tämän vuoksi olemme kehittäneet valikoimaamme heijastamaan paremmin kasvipohjaisen ruuan tuomia hyötyjä ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnille.

Nykyisten tuotteiden uudistaminen heijastelee asiakkaiden odotuksia:

  • Vuonna 2019 uudistimme pidetyn Tutti Frutin moderniksi makeisbrändiksi poistamalla siitä keinotekoiset väri- ja makuaineet sekä gelatiinin. Tutti Frutti -tuotevalikoima on nyt täysin luonnollinen, ja 95 % Tutti Frutti -tuotteista sopii vegaaneille.
  • Muutimme myös suositun Fazer Pure Dark -suklaan reseptiä, jotta se sopii myös vegaaneille. Uusittu suklaaresepti ei enää sisällä maitotuotteita tai muita eläinperäisiä ainesosia. Päivitimme Fazer Pure Dark -pakkausta, joka sisältää nyt tietoa tumman suklaamme terveyshyödyistä. 
  • Palmuöljytön Domino. Kevään 2022 aikana rakastettu Domino on uudistunut, ja nyt ja jatkossa se leivotaan ilman palmuöljyä. Tämä on niin ikään yksi virstanpylväs tuotekehityksessä, jonka avulla luomme lisäarvoa sekä kuluttajille että asiakkaillemme.

 

Kevään 2022 aikana rakastettu Domino on uudistunut, ja nyt ja jatkossa se leivotaan ilman palmuöljyä

Ilmastotoimet

Yhtenä Pohjoismaiden suurimmista ruokayhtiöistä haluamme edistää sekä ympäristön että ihmisten hyvinvointia. Uskomme, että ilmastonmuutos on todellinen uhka ja että meidän on ryhdyttävä toimeen voidaksemme estää sitä vahingoittamasta herkkää planeettamme yhtään enempää. Uskomme myös, että toimillamme on merkitystä.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi lisäämme uusiutuvien energialähteiden käyttöä, vähennämme leipomoidemme ja tehtaidemme hiilidioksidipäästöjä ja mittaamme jatkuvasti energian ja veden kulutusta ja ruokahävikin määrää.  

Ruokahävikin vähentäminen on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää ruuan ilmastovaikutuksia. YK:n mukaan lähes kolmannes kaikesta tuotetusta tai kasvatetusta ruuasta heitetään pois, joten ruokahävikillä on valtava vaikutus ilmastoon, vesistöihin, maaperään ja luonnon monimuotoisuuteen.  

Kartoitamme myös koko ajan uusia tapoja, joilla voimme hyödyntää tuotantomme sivuvirtoja, jätevesiä, ylijäävää energiaa ja kemikaaleja, jotka muutoin joutuisivat hukkaan. Koska merkittävä osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on peräisin maataloudesta, kehitämme kasvipohjaisia tuotteitamme ja kasvatamme niiden osuutta tuoteportfoliossamme. Nämä toimenpiteet auttavat vähentämään päästöjä.

Kiitos, kun käytit aikaasi ja tutustuit meidän vastuullisuusartikkeliimme. Tämän artikkelin jatkoksi meiltä löytyy paljon lisää ja syventävää lukemista aiheesta. Löydät niitä Fazer-konsernin Vastuullisuus-sivuilta täältä. 

 

Tilaa Suomen makeimmat yrityslahjat netistä

Maistuvimmat ratkaisut, kun tarvitset yrityksellesi lahjoja tai haluat yllättää henkilöstöä, kumppania tai asiakkaitasi iloisesti. Tilaukset myös ilman rekisteröitymistä.

Tilaa Suomen makeimmat yrityslahjat netistä

Ota yhteyttä

Jos sinulle jäi vielä kysyttävää, niin ole rohkeasti yhteydessä. Autamme löytämään yrityksellesi sopivat ratkaisut!

Ota yhteyttä