Lajittele ja kierrätä

Lajittele ja kierrätä kanssamme

Fazer kannustaa kuluttajia lajittelemaan ja kierrättämään pakkauksia.

99,8 % Fazerin pakkauksista voidaan lajitella kierrätykseen. Viralliset lajitteluohjeet ovat monesti vaikeaselkoisia ja hankala ymmärtää. Tästä syystä Fazer on ottanut käyttöön yhtenäiset kierrätysohjeet pakkauksiinsa.


Kierrätystä pakkausmateriaalien mukaisesti

Fazerin tuotevalikoima on laaja ja kunkin tuotteen tarvitsemat suojaominaisuudet ovat yksilölliset, joten tarvittavien pakkausten ja pakkausmateriaalien kirjo on laaja. Ensisijaisena tavoitteenamme on, että pakkauksemme kiertävät materiaalina. Jotta materiaalin kierrätys onnistuisi helposti, on jokaiseen tuotepakkaukseemme painettu selkeät kierrätys- ja lajitteluohjeet. 


Muovilla on tärkeä osa elintarviketeollisuuden ruokahävikin vähentämisessä

Muovinen leipäpussi ei ole pelkkä roska, vaan se pidentää leivän hyllyikää ja vähentää ruokahävikkiä. Voimme silti vähentää muovin määrää huolellisella tuotantosuunnittelulla. Kun pussi lajitellaan ja kierrätetään oikein, sille voidaan antaa täysin uusi käyttötarkoitus.


Konkretiaa käytännön esimerkein

Mihin kierrätänkään pussit, pussinsulkijat, kääreet, alustat, kannet ja muut? Vilkaise tuotekohtaiset Fazer-pakkausten kierrätysohjeet sekä konkreettisia esimerkkejä vastuullisista tempauksistamme.